Recursos nutricion

En este en lace encontrareis bases de datos fiables para composición de alimentos y tablas de nutrición

 

    • BEDCA: AESAN/BEDCA Base de Datos Española de Composición de Alimentos v1.0 (2010). publicada por la Red BEDCA del Ministerio de Ciencia e Innovación y bajo la coordinación y financiación de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad. Los valores de composición de alimentos recogidos en esta base de datos han sido obtenidos de distintas fuentes que incluyen laboratorios, industria alimentaria y publicaciones científicas o calculados.
    • IENVA: del Centro de Investigación de Endocronología y Nutrición Clínica. Podéis encontrar otras calculadoras de dietas en este enlace.
    • SEH: Tablas de nutrición de la Sociedad Española de Hipertensión.
    • DIETARY FIBER: página realizada en colaboración entre varias instituciones (Beth Israel Medical Center, St. Luke’s Hospital…)
    • USDA National Nutrient Database (USA): Find nutrient information on over 8,000 foods using this new and improved search feature. You can now search by food item, group, or list to find the nutrient information for your food items.
    • CODEX Alimentarius (FAO-WHO): The CODEX Alimentarius international food standards, guidelines and codes of practice contribute to the safety, quality and fairness of this international food trade. Consumers can trust the safety and quality of the food products they buy and importers can trust that the food they ordered will be in accordance with their specifications.
    • INFOODS International Network of Food Data System (FAO): Red internacional de sistemas de datos sobre alimentos. Se creó en 1984 y es una red mundial de expertos en composición de los alimentos cuyo fin es mejorar la calidad, la disponibilidad, la fiabilidad y la utilización de los datos de composición de alimentos. INFOODS también es un foro mediante el que se pueden realizar y promover actividades internacionales de armonización y respaldo de la composición de los alimentos.
    • DTU Food – National Food Institute (Dinamarca): The National Food Institute’s Food Composition Databank contains information about the nutrient content in the most important Danish and foreign foods. The food composition databank contains information about 1049 foods.
    • FINELI (Finnish Food Composition) (Finlandia) Mantenida por el National Institute for Health and Welfare. Contains information about Finnish food composition. Over 3400 foods and 54 nutrient factors. Nutrient values are the average concentration of Finnish foods.
    • Dutch Food Composition Database (Holanda): The Dutch Food Composition Database (NEVO) contains data on the nutritional composition of approximately 2800 foods. These are food products and dishes consumed regularly by a large proportion of the Dutch population and are thus considered to be major sources of energy and nutrients. Further, the database incorporates foods and food products of importance in nutritional surveys, dietetics and nutritional information programs conducted in the Netherlands.

Recordad que es siempre aconsejable consultar las recomendaciones de las agencias específicas, por ejemplo la European Food Safety Authority y las de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición:

Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición.
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición.
Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición.

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